Doporučené lokality YAA 2019

PRAHA

LIBEŇ - HÁJEK

Jedná se o pozemky při ulici Pivovarnická, na pomezí zahrádkové kolonie Na Hájku a blokové zástavby Dolní Libně. Na pozemcích se v současnosti nachází garáže a neudržovaná vzrostlá zeleň. Nová zástavba pro bydlení by svým umístěním měla vymezit veřejný prostor ulice Pivovarnické a Na hájku, navázat na okolní stávající zástavbu pěti a šesti podlažních bytových domů a zároveň respektovat drobné měřítko zahrádkové kolonie. Součástí záměru bude i návrh uspořádání ulice Pivovarnické severně od vymezeného území. (mapový podklad) (kompletní dokumentace)

Více informací poskytne Ing. Jitka Jeřábková jerabkova@ipr.praha.eu

 

BRNO

FRANCOUZSKÁ - MILADY HORÁKOVÉ

Vybrané území je jasně vymezeno ulicemi Milady Horákové, Francouzská a Černopolní. Jedná se o velmi významnou lokalitu ve vztahu k historickém centru a areálu dětské nemocnice od funkcionalistického architekta Bedřicha Rozehnala. Blok umístěn do pozvolně stoupajícího svahu není dotvořen a postrádá domy směrem k ulici Milady Horákové i do ulice Francouzská. Na pozemcích se nachází polyfunkční, bytové a domy občanské vybavenosti. Nová zástavba pro bydlení by měla dokončit blok, vhodně vytvořit nároží, respektovat okolní kontext zástavby (výšková hladina, uliční čára, měřítko, charakter) a oživit ulici otevřenými partery se službami a obchody. Zásadním přínosem návrhu by měla být oživená a jednostranně dokončená třída Milady Horákové, která má v této části čistě dopravní charakter. (mapový podklad)

Více informací poskytne Ing. arch. Michaela Deferová deferova.michaela@kambrno.cz

 

OSTRAVA

Lokality byly vybrány ve spolupráci s Útvarem hlavního architekta a stavebního řádu Magistrátu města Ostravy.

mapový podklad

 

Více informací a kontakty připravujeme.

Veškerá výše uvedená grafická data jsou zapůjčena účastníkům soutěže Young Architect Award 2019 pouze pro zpracování výše uvedených vybraných témat v rámci soutěže. Data nesmí být poskytována třetím osobám, prodávána a žádným způsobem zneužívána.